veelgestelde vragen:

Hoeveel wind heb je nodig om te kunnen landzeilen?

Het leuke van landzeilen is dat je door de geringe weerstand eigenlijk maar weinig wind nodig hebt om een lekkere snelheid te kunnen maken. Door die snelheid maak je ook weer je eigen wind. Voor kinderen is windkracht 2 al voldoende en voor volwassenen een kleine 3 Beaufort, of voor de zeilers onder ons een knoop of 8.

wat als er te weinig wind is om te zeilen?

ALs je een compleet arrangement geboekt hebt zorgen we voor vervangende activiteit, in principe is dat skatey rijden. in geval van speciale cursus, of individuele boeking zullen we je de dag ervoor op de hoogte brengen of het wel of niet door kan gaan.

Is landzeilen gevaarlijk?

We doen er alles aan om het zo veilig mogelijk voor onze gasten te maken. We passen de maat zeilen, het parcours en de instructie altijd aan aan de weersomstandigheden. Als het niet meer verantwoord is om te zeilen zullen we dan ook moeten cancelen om die reden. Onze wagens zijn bovendien voorzien van een speciaal systeem waardoor je bijna niet meer om kunt slaan. Het blijft een avontuurlijke sport dus helemaal zonder gevaar is het natuurlijk niet.

Hoe hard kan je rijden met een zeilwagen?

Als je echt veel ruimte hebt kun je met zeilwagens zo’n 4 a 5 keer de snelheid van de wind bereiken. Een klasse 3 op het strand haalt makkelijk snelheden van boven de 100km/h. Het hangt natuurlijk af van de hoeveelheid wind, de wagen, je skills en de omstandigheden. Gasten bij ons kunnen zo’n 50 km/h halen.

wat gebeurd er als het regent?

We hebben overalls voor als het regent. Zolang de wind in orde is kunnen we gewoon landzeilen.

welke kleding kan ik het beste aantrekken?

Je normale vrijetijdskleding is prima om te landzeilen. in de winter zijn handschoenen wel erg prettig. Je krijgt van ons een helm en indien nodig een overall. wel raden we dichte schoenen aan.

hoe oud moet je zijn om te landzeilen?

je kunt bij ons al komen zeilen vanaf 7 jaar en onze oudste strandzeiler is 85 jaar

wanneer mag ik niet deelnemen?

landzeilen is een inspannende bezigheid. het is aan jezelf om te bepalen of je fit genoeg bent. maar mensen met rug/nek klachten, als je zwanger bent, onder invloed van drank of drugs bent mag je niet deelnemen.

mag ik eigen eten en drinken meenemen?

nee we hebben een leuk strandpaviljoen op onze lokatie dus het nuttigen van eigen eten en drinken is niet toegestaan. uitgezonderd verjaardagstaart bij afname van kindermenu

kan ik pinnen?

ja